2015

Sammanfattning 2015

Detta har hänt:

(DECEMBER 2014) Tjuvstartade våren med spel på festival i Sofia Bulgarien tillsammans med Sofia Högstadius, guddotter och skicklig musiker. Gigantiskt kulturpalats. Svenska studeras vid universitetet. (bild) Jag presenterade Grabben i graven bredvid samt familjegraven i bulgarisk radio. Vem hade anat.

JANUARI Premiär på min pjäs, monologen "Var la jag mitt liv" med Catherine Westling från Blekinge Kronoberg regionsteater. Ska spelas i ett sextital föreställningar i hela södra Sverige under våren,bl a två veckor på Göteborg stadsteater. Läs artikel om pjäsen med intervju här.

FEBRAURI Sjätte delen av barnboksserien om Kusinerna Karlsson, Pappor och Pirater, kommer ut. Mera om den här.

MARS Deltar i litteraturfestival i Leipzig 11-13, och på bokmässan Salon du livre i Paris 20-24 mars.

APRIL Framträder bl a på bokmässan Escapades Litteraires i Draguignan i Frankrike. Framträder även i Författarcentrum Syds Litteraturrundan, på Cafe i Vollsjö Mölla den 25. 4 kl 14.00. Och spelar dagen därpå tillsammans med Skymningsorkesstern, på Kulturhuset Trycket i Södra Sandby, vid brunch.

MAJ Nordiska novelldagen i Åmål 16 maj. Alltid trevligt i Åmål!

JUNI Berättarfestivalen i Ljungby.

SEPTEMBER Författarbandet, Bengt Liljegren- Katarina Mazetti- Niklas Törnlund, spelade på Naturum Vattenriket, Kristianstads bokfestival! Framträdde även på novellfestival i Lund samt medverkade i Gokväll i teve, intervju om nya boken med Beppe Starbrink. Spelade dragspel!!

Kulturnatten i Lund 2015 "Snö kan brinna", konsert med Katarina Mazetti och Röda Kapellet i Kulturens Auditorium i Lund.

På Bokmässan i Göteborg Katarina medverkade i flera programpunkter, bl a i ett framträdande tillsammans med Patrik Lundberg om näthat, "Gruppförlovning, någon?"och presentation av nya boken "När livet var en revolution".

OKTOBER Litteraturfestivalen Les Ecritures Croisées i Aix-en Provence, med bl a Henning Mankell. Även Release av "Snö kan brinna" på Stallet i Stockholm. Massor av musik! Spelar på Kontext i Luleå samt deltog i Litteraturfestival i Mariefred.

NOVEMBER "En kväll för boken" i Varberg

NOVEMBER & DECEMBER Koncentrerat arbete på del 7 i serien om Kusinerna Karlsson. Den kommer 2016, arbetsnamn "Rövare och ruskprickar".

BOKSLÄPP 2015

Snö kan brinna

Birgit, en livsrädd poet från en liten västerbottnisk by, Vackergunilla som kör tung motorcykel med dragspelet på ryggen, överlevaren Joakim med Vietnammärket trotsigt på manchesterkostymen och den gåtfulle Brecht, genialisk saxofonist som bokstavligen klättrar på väggarna lever tillsammans i 70-talets trassligaste kärleksaffär i ett kollektiv på Ön i Umeälven. De demonstrerar, älskar, spelar folkmusik och förlovar sig med varann i grupp under norrskenet, tills livet brutalt tvingar ut dem ur deras naiva bubbla. Idyllisk tragikomedi som utspelar sej i en levnadsglad och äventyrlig tidsålder när världen kom till Sverige och Norrland - och musik fick spelas av alla. (Bonusmaterial: noter)."Snö kan brinna"släpps 12 oktober. (Tjuvstart: presentation i tv:s Gokväll 16 augusti, samt på bokmässan i Göteborg.)

2015 i bilder

Ljungby berättarfestival i juni: Jag hade bl a i uppdrag att hoppa fram bakom Harry Brandelius gravsten och spela "Gamla Nordsjön…Märkligaste giget i år.

Catherine Westling i rollen som Carina i pjäsen "Var la jag mitt liv?" 

Bild från Aix en Provence, tillsammans med översättaren Lena Grumbach och studenterna som arbetade under festivalen.

Norrbottenwkuriren Musiken är mycket betydelsebärande i Katarina Mazettis nya roman "Snö kan brinna". Varje kapitel inleds exempelvis med en folkmusiklåt med noter. Här på Kontexts scen tillsammans med Jan Olofsson och Hasse Alatalo, fd Norrlåtar.

Bild: Göran Ström

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.