2016

Sammanfattning 2016

Detta har hänt:

Året gick i musikens tecken, bla p g a boken Snö kan brinna (om 70-tal, progg, krånglig kärlek och folkmusik) som kom 2015. Har framträtt på flera bibliotek tillsammans med folkmusiker, egna vänner och folk som kommit upp ur publiken samt trevliga bibliotekarier som överraskat och plockat fram instrument. Flera utlandsturneer, bl a till Finland, Åland samt 4 st till Frankrike. Så har det varit en del radio, bl Tankar för dagen i P1 och ett par teveinslag, en del finns nog på nätet om nån skulle vara intresserad. Sålt filmoption till Kusinerna Karlsson-böckerna till SF och till Grabben i graven bredvid till franskt bolag (fransk nyinspelning visades i fransk teve i dec 2016).

2016 i bilder

Kulturnatta i Göteborg. "Snö kan brinna" Framträdande tillsammans med Blåsorkestern Göteborgskapellet samt Röda Kapellet från Lund.

Deltog i Umefolk-festivalen, en oumbärlig tillställning! Presenterade grupper, och egen bok "Snö kan brinna" som utspelar sig i Umeå på 70-talet.

Litteraturdagarna på Åland, Mariehem. Vackert bibliotek, en massa trevliga författare!

Vid ett besök i Douarnenez presenterades jag av en bibliotekarie som satt in lappar i mina böcker vid ställen som hon tänkte citera (ett femtital…) Å, franska bokhandlare och bibliotekarier… 

Olikartade franträdanden, bl a på scen med Horace (Jag var nog mest inbjuden för att retas med honom) T h Niklas Törnlund, poet och samtalsledare.


Pappor och pirater

utkommer i serien om Kusinerna Karlsson.

Jag öppnar Rosenboms boklåda – en stor trälåda som mestadels förvaras på Tjurkö utanför Karlskrona och där jag presenterar och säljer egna böcker och vänners böcker, (som jag bekostat för att de är så bra. Stora förlag gör andra prioriteringar). Vi trycker på ett s k självutgivningsförlag och marknadsför efter bästa förmåga. Detta är storsuccen – bibliotek från hela Sverige beställer. (Och den kan beställas från Ad libris och Bokus). Och detta är Rosenbom själv, fattigsparbössa från 1700-talet. Och jag som pyntar i pengar.

Mycket spel och resor hit och dit. Här en bild på årets Engångsorkester som nu framträder för femte året i Karlskrona. ( Den heter så därför att det är lite olika personer som deltar, olika år. Varje orkester är alltså unik.) Kolla hur många musiker i känner igen på bilden! 

Björkholmsdagar i Karlskrona med P4:as Lisa Syren! Vi ledde allsång och det ösregnade men folk stod kvar! 

I början på september var det Litteraturfestival med Sverige som gäst i pittoreska Collioure i södra Frankrike. Tre författare, Fredrik Ekelund, Björn Larsson och jag pratade och signerade i tre dar. Björn L är stjärnan – han är så stor i Italien att man tillägnar honom en tvådagars festival i år!!

 

Ovan - bokmässan i Göteborg

Magisk kulturnatt i Karlshamn. Och framträdanden med vännerna Bim och Merete på flera bibliotek. "Snö kan brinna" innehåller också noter till en del goda låtar.

Besök i Pedersöre i Finland. Först möte med vuxna kvällstid, varvid en av bibliotekarierna halade fram ett dragspel och hängde på mej. Själv tog hon fram en fiol och så spelade vi! Dagtid: möte med en sal full av skolbarn som alla läst Kusinerna Karlsson och hade tusen frågot!

En fransk variant av Grabben i graven bredvid gick i fransk teve. (Som teater har den gått i Frankrike och en del andra europeiska länder i 7-8 år, i somras lär den ha spelas på två scener samtidigt i Paris. Be mej inte förklara…)


I december var jag inbjuden till en högläsningsfestival med vidhängande författarbesök i Toulouse. Träffade valda delar av förlaget Gaia. Närmast mej förläggare Suzanne Juul, en danska som gjort enormt mycket för den nordiska litteraturen i Frankrike.

BOKSLÄPP 2016

Pappor och pirater

I den sjätte boken om Kusinerna Karlsson följer vi med på ett spännande vinteräventyr i skärgårdsmiljö. Precis som i Katarina Mazettis tidigare böcker blandas humor med härlig mysrys - det här är spännande feelgood för riktigt bokslukare.Moster Frida har hamnat på sjukhus med ett brutet ben och eftersom det är lov ska kusinerna vara på ön och ta hand om hennes häst, Gervir, några dagar tills Frida är tillbaka igen.Men vad är det för ljussken som kommer från lotstornet? Och de mystiska fotspåren i snön? Frågorna hopar sig och kusinerna bestämmer sig för att ta reda på det när de plötsligt står öga mot öga med en pirat!

Radio

Katarina Mazetti har hörts en del i radio:

 

– i "Tankar för dagen" under våren 2016, 5 inslag i Kerstin Berggrens podcast Spotlight, 47 minuter långt.

Lyssna här.

 

– i P2-program med musikjournalisten  Mikael Strömberg

 

Samtliga komme att finnas på SR:s webb

Krönikor

Jag skriver numera krönikor i ETC en gång i månaden, läs krönikorna här.

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.