Vildingar och vombater

KUSINERNA KARLSSON - DEL 2

Vildingar och vombater

Det här är den andra delen i Katarina Mazettis nya bokserie om kusinerna Karlsson. Riktigt härliga äventyrsböcker för bokslukarna!


De fyra kusinerna är på påsklov på skärgårdsön hos sin excentriska moster Frida. Frida har just köpt fem vombater för att göra om sin ö till en vombatpark! Det kunde ha blivit ett mysigt lov med de gulliga men busiga djuren om det inte plötsligt dök upp objudna gäster på ön Den första delen heter Spöken och spioner. Den tredje boken, Vikingar och vampyrer, kommer 2013.


Även fransmännen har tagit Katarina Mazetti till sina hjärtan. Hennes böcker har sålt i över en miljon exemplar i Frankrike. Böckernaär dessutom sålda till ytterligare 30 länder!

Skönlitterära vuxen böcker

Noveller

Krigshjältar och konduktörer

Krigshjältar och konduktörer

Deckare

Krigshjältar och konduktörer

Tyst! Du är död!

Kusinerna Karlss0n och Kattrackan

Serien har nu också gjort succe i Frankrike ("Les cousins Karlsson" ) och i Tyskland ("Die Karlsson-Kinder")

Ungdomsböcker

Barnböcker

Kåserier

Ljudböcker

De flesta böcker för både barn och vuxna finns som ljudböcker, många också som e-böcker

Jul på näsbrännan

Recensioner

Enid Blyton 2.0...

"...vore väl det modernaste sättet att presentera Katarina Mazettis nya bokserie för slukaråldern.


Fyra kusiner i tolvårsåldern som inte mer än precis träffats tidigare ska plötsligt vistas hela sommarlovet på en liten ö tillsammans med en excentrisk moster de inte känner. Flickorna är syskon och har en fet katt med sig och en av pojkarna har en fransk pappa och jobbar hårt på att bli en berömd TV-kock, den andra pojken är lite blyg och tillbakadragen.


Naturligtvis blir det mysterier att lösa i bästa fem-stil och precis som i förebilden, mycket mat. Det är lättläst, välformulerat, spännande, underhållande och modernt. Mysteriet i första boken handlar om flyktingsmuggling och konstförfalskning."


Kultur redaktionen tipsar, Skånska dagbladet


------------


"Rolig och spännande sommarlovsläsning!"Vi låg på kvällarna i vårt sommarhus på en ö i bohuslän, och läste högt om kusinerna "Kalsong" hos sin bohemiska moster Frida och det var både spännande, lite kusligt och roligt!"


Hejamaja o hejatova, 2012-07-24

Utländska titlar

Ett urval av översätta böcker

Franska

Le mec de la tombe d'à côté- Les larmes de Tarzan- Entre dieu et moi, c'est fini- Entre le chaperon rouge et la loup, c'est fini- Le caveau de famille - La fin n'est que le debut - Truc et ficelles d'un petit Troll - Mon doudou divin- Le Viking qui volait épouser la fille du soie- Ma vie de pingouin - Les cousins Karlsson, 5 livres


Tyska

Mein Leben als Penguin - Der Kerl vom Land- Ein Kerl zum Verlieben- Jede Menge Ohrenzeugen- Mein Kerl vom Land und ich- Trolls Zauber Keller- Es ist Schluss zwischen Gott und mir- ... Noveller i ett antal antologier...- Die Karlsson- Kinder, 5 bucher


Engelska

Benny and Shrimp- God and I broke up- My life as a penguin- ...[Katarinas böcker går även att finna på italienska, holländska, isländska, danska, norska, spanska, thai, ryska...]

Bokförlag

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.