2014

Sammanfattning 2014

Detta har hänt:

FEBRUARI Ledde världsmusikgalan i P2 på Umeå folkmusikfestival, tillsammans med Ronny Eriksson. 

MARS Salon de livre i Paris, "Blandat blod" just utkommen där. Spelade lite dragspel och pratade på Svenska kulturhuset i Paris också. 

APRIL Inbjuden till stor internationell festival i Metz om journalistik och litteratur. Framträdande vid LitteraLund. Kusinerna Karlsson utkommer i Tyskland, fint mottagande. 

MAJ 5:e boken i seri en om Kusinerna Karlsson utkommer, "Skräckbåten och svarta damen" Stor trevlig festival med nordiska författare i Montpellier, här med Jon Kalman Stefansson och P-O Enqvist. (Se ovan)

JUNI Filmen om 4 svenska författare för Arte (fransk-tysk kulturkanal) äntligen klar. (Mankell, Mazetti, Stridsberg, Khemiri) Gör "Tankar för dagen" i P 1 fem söndagar i rad. Deltar i Geta Poesi och visa-festival på Åland. Rättigheter till pjäsen "Grabben i graven bredvid" sålda till Tyskland och Luxembourg. Spelas på nytt i Frankrike. 

AUGUSTI Sänder Karlavagnen i P4 den 7-8. Planerar hösten på Poeten på hörnet – massor av intressanta framträdanden, gå in på poetenpahornet.se.

SEPTEMBER Började med ett udda uppdrag som moderator på en kyrkogårdskonferens. Otippad spinoff-effekt av Grabben i graven bredvid… Bokmässa i Göteborg med framträdanden och signeringar, som vanligt. Lämnar manus till dramamonologen "Var la jag mitt liv", beställd av Blekinge-Kronobergs regionsteater. Den har premiär 30 jan. 

OKTOBER Börjar med turne i Frankrike: Paris, Pau, Rennes m fl, pocketfestival i Gradignan utanför Bordeaux. Både barnböckerna om kusinerna Karlsson och vikingaromanen Blandat blod går bra, signerar mej till värk i handleden. Slutarbete på del 6 av kusinböckerna, Pappor och pirater, som utspelar sej vintertid och kommer lagom till sportlovet ungefär.

NOVEMBER Strödda biblioteksbesök. Snabbtur till Paris igen, spelar dragspel på svenska kulturhuset för att marknadsföra kulturkanalen Artes film om svenska författare (Mankell, Mazetti, Stridsberg, Khemiri) Den visas i fransk-tysk teve 12 nov och får enligt uppgift bra press. Börjar skriva krönikor i ETC. Inbjuden till bokmässa i Leipzig, våren 2015. 

DECEMBER Till Umeå, har varit med och skrivit manus till den stora konserten "Musik när livet var som bäst". (5-6 dec) Till stor bokmässa i Sofia, Bulgarien, 10-12 dec. Ska prata om mina böcker och spela llte tillsammans med fantastisk guddotter Sofia (bl a i Winhill-Losehill) . Arbetar med kapitel för vårens årsbok för museet Kulturen i Lund. 

BOKSLÄPP 2014

Skräckbåten och svarta damen

Det är sommarlov och de fyra kusinerna Humlan, Julia, George och Alex ska åter få vara tillsammans med sin moster Frida på hennes skärgårdsö. Men sol- och badlivet kommer av sig när det plötsligt flyter iland en massa svart sörja på stränderna på ön. Vad är det för något, och var kommer det ifrån? Och vem är det som saboterar den idylliska sommarstaden Östhammar genom att dumpa sopor mitt i den stora fontänen? Kusinerna dras in i en härva som är smutsigare än vad de kunnat tro.Ett sommaräventyr med spänning, humor och massor av god mat.

Utebliven blogg

Jag kom aldrig igång med den utlovade bloggen Gudmodern, tack alla som skrivit och frågat. Skriver nu krönikor i ETC en gång i månaden i stället. 

 

2014 i bilder

Hedermiddag för författare i Börshuset, Bordeaux. Alla var där, borgmästaren också.

Med översättare Lena Grumbach (till vänster) på sydfransk tjurfäktningsarena.

Jam med musikervänner, hemma!

Med Jon Kalman Stefansson (Island) och P-O Enqvist i Montpellier

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.