Arkiv

Sammanfattning 2017

Detta har hänt:

Som vanligt ett antal besök i Frankrike: Bland annat en långtur från Auxerres Les Caractères-festivalen till Calais, Paris och Mulhouse. Boken "Petit histoires pour les futur et ex divorcés" (Berättelser för till- och frånskilda, noveller) , vikingaromanen "Le Viking qui voulait épouser la fille du soi" (Blandat blod) och barnboksserien om Kusinerna karlsson, Les cousins Karlsson" (Edition Thierry Magnier). Franska Grabben-filmen går i fransk teve. En höjdare var när jag lyckades intressera min uppväxtstad Karlskrona kommun för den bretonska festivalen "Livre&mer" som jag gästat 2016. Städerna Concarneau och Karlskrona är lika varann! (hamnstäder, 1700-talet) Vi plankade idén rakt av och Karlskronafestivalen Bok & Hav är nu etablerad, nästa år på tredje året. Inträffar i maj och innehåller mycket mer än böcker: historia, båtturer och miljöfrågor runt Östersjön. Se mera senare. Franska filmbolaget Troisieme Oeil som gjort fransk film av Grabben i graven bredvid (den är sämre än den svenska tycker jag, men har gått i fransk teve) vill nu göra egen fortsättning på denna teveserie, med eget manus! Jag tackar nej.

 

Månad för månad

JANUARI Deltog i singer song-festivalen Lund Berättar, på restaurang Kulturen, med ett par egna låtar och inbjöds till Skaraborgs visfestival!

FEBRAURI Konferencier Umefolk-festvalen underbar som vanligt.

MARS Har med text i antologin "Brev till min dotter" Release på Bonniers.

APRIL På franska grundskolan på Essingen och talar med trevliga elever som läst Les cousins Karlsson – och spelar den som pjäs. Akilov –attentat på drottninggatan, avlyssnar paniken från centralen.

MAJ Auxerre m fl franska städer.

SOMMAR Spelningar med Skymningsorkestern på Emmaus och kafe och spelmansstämma i Kallinge, Engångsorkester, konsert och bokpresentation i Rosenboms boklåda på Skärgårdskraft, Tjurkö, trollerikurs på Kreta, Tankar för dagen i P 1, Krönikor i ETC och massor av musik. Översta bilden är med radions Lisa Syrén.

SEPTEMBER Både novellfestival i Lund (högläste novell) och bokmässa i Göteborg, flera framträdanden, bl a om senaste Kusinerna Karlsson 8, "Fällor och förfalskare".

OKTOBER Trevlig liten festival i Mouans i närheten av Nice. Har nu ett 20-tal böcker på franska, säljer bra.

NOVEMBER Litteraturbåt till Finland, spelar och pratar om Snö kan brinna.

DECEMBER Framträdande på trevliga nordiska festivalen Borealis i Caen, Normandie.

 

Och på Poeten på hörnet fortsätter folkmusikjammen varannan vecka, under ledning av Susanna Martin. Det blir författarbesök också!

Kolla Poetens hemsida eller facebook! Folkmusikjam för alla åldrar. Varannan vecka.

2017 i bilder

Trevliga elever som läst Les cousins Karlsson – och spelar den som pjäs.

Trevliga elever som läst Les cousins Karlsson – och spelar den som pjäs.

Karlskrona Bok och hav, första året, mkt lyckad! Konferencier i den vackra galjonssalen på Marinmuseet.

Trevlig liten festival i Mouans i närheten av Nice.

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.