Här kommer tjocka släkten

Internationella Relationer: Litteratur för Gymnasiekursen

Du kanske undrar, "Vad är internationella relationer?" Jo, det är när olika länder pratar med varandra, precis som du pratar med dina kompisar! Men istället för att prata om leksaker eller skolor pratar länder om viktiga saker som handel, miljö och krig.

Att läsa böcker om internationella relationer kan hjälpa dig att förstå hur världen fungerar. Det är som att titta in i en stor, komplicerad maskin! Du får lära dig om olika länder, deras historia, och hur de samarbetar (eller bråkar) med varandra.

Vilka böcker ska man läsa då?

Här är några tips på böcker som kan vara bra för dig som går på gymnasiet⁚

  • "Världen i fokus⁚ Internationella relationer" av Maria Magnusson och Marie Larsson. Den här boken ger en bra grundläggande förståelse för internationella relationer. Den är skriven på ett enkelt språk och har många bilder och diagram.
  • "Globala frågor" av Eva-Britt Svensson och Lars Thunberg. Här får du lära dig om viktiga globala utmaningar som klimatförändringar och fattigdom. Boken är bra för att få en översikt över de stora frågorna i världen.
  • "Krig och fred⁚ En introduktion till internationella relationer" av Peter Wallensteen. Den här boken är lite mer avancerad, men den ger en djupgående inblick i hur krig och konflikter påverkar världen. Du får lära dig om olika typer av krig, orsakerna till krig och hur man kan arbeta för fred.

Det finns många andra bra böcker om internationella relationer, så fråga din lärare eller bibliotekarie om tips! Det viktigaste är att du hittar böcker som du tycker är intressanta och lätta att förstå.

Taggar: #Litteratur

Liknande:

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.