Här kommer tjocka släkten

Mellankrigstidens litteratur: Tysk litteratur i en tid av förändring

Tänk dig en tid efter ett stort krig, där folk är trötta och oroliga. Det är precis vad som hände i Tyskland efter Första världskriget. Den här perioden, mellan 1918 och 1939, kallas för mellankrigstiden.

Under den här tiden började tyska författare att skriva om allt det de kände⁚ oro, rädsla, förvirring. De ville förstå vad som hade hänt och vad som skulle hända.

Några viktiga författare⁚

  • Erich Maria Remarque⁚ Han skrev om krigets fasor i sin bok "På västfronten intet nytt".
  • Ernest Hemingway⁚ Han skrev om förlorade generationer och deras känslor av tomhet efter kriget.
  • Franz Kafka⁚ Han skrev om absurditeten i livet och människans kamp mot en okänd makt.
  • Bertolt Brecht⁚ Han var en dramaturg som skrev om politik och samhälle.

Dessa författare skrev om de stora frågorna som bekymrade folk i Tyskland under mellankrigstiden⁚ krig, politik, ekonomi, och den mänskliga psyken.

Vad var det som gjorde att de skrev på det här sättet?

Efter kriget var Tyskland i en kris. Många människor hade förlorat allt⁚ sina hem, sina familjer, sina jobb. Landet var fattigt och folk var rädda för framtiden.

Författarna ville fånga den här oron och rädslan i sina böcker. De ville också visa att det fanns hopp, att det fanns en väg framåt. Men det var inte alltid lätt att hitta den vägen.

Så, om du vill förstå vad som hände i Tyskland under mellankrigstiden, är det viktigt att läsa litteraturen från den här perioden. Det är en tid som är full av mörker, men också av hopp och ljus. Det är en tid som speglar våra egna tider, när vi står inför stora utmaningar.

Taggar: #Litteratur

Liknande:

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.