Du har nog hört talas om "det svenska folkhemmet", va? En bra plats, där alla ska ha det bra. Men det finns en annan sida av den svenska historien, en mörk sida. Och den sidan kan vi läsa om i svensk litteratur.
Tänk dig att du läser en bok, och allt känns lite konstigt, lite obehagligt. Det kan vara ett krig, en olycka, en person som beter sig illa. Det kan vara en historia om fattigdom, om orättvisa, om människor som blir misshandlade eller illa behandlade.
I svensk litteratur finns det många böcker som handlar om ondskan. De visar oss att även i det fina "folkhemmet" finns det mörka saker. Dessa böcker kan vara jobbiga att läsa, men de är viktiga. De påminner oss om att ondskan finns, och att vi måste vara försiktiga med den.
Här är några exempel på böcker som handlar om ondskan i svensk litteratur⁚
Det är viktigt att komma ihåg att det finns många olika sätt att se på ondskan. I litteraturen kan den vara en del av historien, den kan vara en karaktär, eller den kan vara en del av samhället. Genom att läsa om ondskan kan vi förstå den bättre, och vi kan lära oss att vara mer försiktiga med den.
Taggar: #Litteratur
@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.
© Webdesign by Thornton Artwork AB.