Här kommer tjocka släkten

Uppsala universitets svensk litteratur: En djupdykning i Sveriges litterära historia

Har du någonsin undrat hur svenska böcker har förändrats genom åren? Kanske du har hört talas om Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf eller August Strindberg, men vet du hur deras böcker passar in i den stora bilden av svensk litteratur? Uppsala Universitet har en hel avdelning som studerar detta!

Vad är svensk litteratur?

Svensk litteratur är helt enkelt alla böcker, dikter och pjäser som har skrivits på svenska. Det handlar om berättelser, tankar och känslor som har fångats i ord och som berättar om livet i Sverige.

En djupdykning i historien

På Uppsala Universitet kan du lära dig om svensk litteratur från medeltiden till idag. Du kan läsa om vikingatida sagor, om Selma Lagerlöfs fantastiska resor, om Strindbergs mörka psykologiska drama och om Astrid Lindgrens fantasifulla barnböcker.

Det är som att resa genom tiden! Du får se hur språket har förändrats, hur samhället har utvecklats och hur människor har tänkt och känt genom olika perioder.

Varför är det viktigt?

Att studera svensk litteratur är inte bara kul, det är också viktigt. Böcker hjälper oss att förstå oss själva och världen runt omkring oss. De ger oss insikter i olika kulturer, religioner och livsåskådningar. De kan hjälpa oss att bli mer empatiska och medvetna om vår plats i världen.

Hur kan jag lära mig mer?

Om du är intresserad av svensk litteratur, kan du besöka Uppsala Universitets hemsida eller kontakta deras litteraturinstitution. Det finns även många böcker och artiklar att läsa om ämnet.

Kanske du till och med vill studera svenska litteratur på Uppsala Universitet själv!

Taggar: #Litteratur #Universitet #Uppsala

Liknande:

@ 2020 Katarina Mazetti. All Rights Reserved.

© Webdesign by Thornton Artwork AB.